کد مطلب: 112308
چرا نتانياهو عقب‌نشيني کرد؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 929

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايسنا: روزنامه نيويورک‌ تايمز با اشاره به روشن شدن اختلافات بنيامين نتانياهو،‌ نخست‌وزير رژيم صهيونيستي و ايهود باراک، وزير جنگ اين رژيم درباره ايران پس از اتحاد ظاهري آنها در چند سال گذشته درباره حمله ايران در مقاله‌اي با عنوان چرا نتانياهو عقب‌نشيني کرد، نوشت: اين اختلاف علني با باراک نشان دهنده ميزان عقب‌نشيني نتانياهو و مشکل وي براي توضيح آن است. او با اين احساس تلويحي رها شد که توسط وزير خود تضعيف شده، اگر مورد خيانت قرار نگرفته باشد.

اين روزنامه افزود، در واقع عقب‌گرد نتانياهو ناشي از طغيان دستگاه امنيتي حرفه‌اي اين رژيم عليه ايده حمله نظامي فوري به ويژه حمله‌اي بدون تصويب آمريکاست. روساي پيشين و حتي فعلي جوامع نظامي و اطلاعاتي اين رژيم به طور علني با ايده نتانياهو براي حمله به ايران زودتر از اينکه ديگر روش‌ها به پايان خط رسيده باشد مخالفت کردند.

مير داگان، رييس پيشين و بسيار مورد احترام موساد اين کار را در برابر مخاطبين آمريکايي در مصاحبه‌اي با ازلي استال، در شبکه خبري سي‌.‌بي‌.‌اس انجام داد. در اين رژيم از او نقل قول شده که "چنين حمله‌اي احمقانه‌ترين ايده است که تاکنون شنيده‌ام".

اين گزارش مي‌افزايد که همچنين نتانياهو و باراک ثابت کرده‌اند نتوانستند حمايت کافي ديگر اعضاي دولت را براي حمله فوري به دست آورند. نتانياهو پس از ماه‌ها تلاش نتوانست حتي در ميان کابينه داخلي غيررسمي 9 نفره خود حمايتي را به دست آورد چه رسد به جلب حمايت کابين ايمني که به توافق آنها پيش از حمله نياز خواهد داشت.

نيويورک تايمز افزود که در ماه اوت شيمون پرز رييس‌ رژيم صهيونيستي از هشتاد و نهمين سالروز تولدش براي مخالفت قاطع با حمله يکجانبه استفاده کرد.

بنابراين گزارش، در عين حال در پشت صحنه دولت اوباما مبارزه‌اي آرام را آغاز کرد که اين ديدگاه را تقويت مي‌کند که حمله زود هنگام به ايران در جهت منافع اين رژيم نيست و به رابطه‌اش به آمريکا صدمه مي‌زند. دولت آمريکا در حال ارتقاي کمک امنيتي آمريکا به رژيم صهيونيستي تا جايي است که اوايل سال جاري باراک سطح حمايت را بيشترين ميزان در تاريخ اين رژيم خواند. اين افزايش حمايت در هر سطحي ديده شد: تبادل اطلاعاتي که به هم‌پوشاني ارزيابي‌ها درباره تلاش‌هاي هسته‌يي ايران منجر شد عمليات‌هاي مشترک سايبري براي آهسته کردن برنامه هسته‌يي ايران، حمايت از توسعه دفاع ضدموشکي اين رژيم و رسيدن به يک رويکرد استراتژيک اعلام شده در خصوص پيشگيري از دستيابي ايران به تسليحات هسته‌يي.

اين گزارش همچنين به افزايش کمک آمريکا و برقراري ارتباطات ميان جوامعي نظامي و اطلاعاتي دو طرف و نيز روابط شخصي نزديک‌تر ميان سطوح عالي رتبه جوامع دو طرف اشاره کرد و افزود: دولت اوباما از طريق نشست‌هاي متعدد در تل‌آويو، بيت‌المقدس و واشنگتن از اين ارتباطات براي انتقال يک پيام استفاده کرد مبني بر اينکه پيش از آنکه کليه تلاش‌هاي غيرنظامي در رابطه با برنامه هسته‌يي ايران به پايان خط نرسيده باشد،‌ حمله‌اي صورت نگيرد.

اين گزارش حاکي است که روابط نظامي دو طرف چيزي را ايجاد کرد که مي‌توان به آن لابي آمريکا در ميان حرفه‌اي‌هاي امنيتي رژيم صهيونيستي گفت که در حال حاضر نفع خود را در اقدام رابطه نزديک مي‌بيند و تصادفي نيست که نهادهاي امنيتي به مخالفين جدي حمله تبديل شده‌اند. هيچ کس بهتر از آنها نمي‌داند که در صورت ناديده گرفتن نگراني‌هاي واشنگتن چه چيزي در خطر خواهد بود.

بنابراين گزارش، اين ديدگاه‌ها در نتايج نظرسنجي اخير در اراضي اشغالي بازتاب داشت که 77 درصد شرکت‌کنندگان با اقدام نظامي عليه ايران بدون موافقت آمريکا مخالف بودند و حتي 71 درصد در صورت موافقت آمرکيا هم مخالف اين اقدام بودند.

نيويورک تايمز نوشت که واقعيت اين است که دولت اوباما به هدف خود که متقاعد کردن رژيم صهيونيستي به خودداري از حمله زود هنگام بوده دست يافته است و در عوض رابطه‌اي نزديک‌تر با جامعه نظامي اين رژيم برقرار کرده است.

نيويورک تايمز اين را الگويي براي آينده روابط دو طرف دانست.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html